2015 01Spillerforeningen gjorde rent bord på Øvrevoll den 07. september. Vi tok «kassa» i V65-spillet og totalt kr 333.173,-. Eller kr 55.528,- på hver av de 6 som var med på systemet. Grei gebursdagspresent for Harald, som fylte 68 år denne dagen. I tillegg ble det en del gevinster i DD, Trippel, Vinner og i V65 og V75 på lørdag og søndag på Bjerke. Totalt tok gutta boys ca kr 400.000,- i gevinster disse 4 dagene.

 

Årsmøtet ble som vanlig raskt gjennomført. Spillerforeningen hadde kr 16.161,- i inntekter og kr 12.211,- i kostnader, som ga et lite overskudd på kr 3.949,- for 2016. Det ble noen endringer i styrets sammensetning. Harald Ruud fortsetter som leder, Gaute Groven fra Drammen kom inn som ny nestleder, og Gunnar Andresen fra Bergen kom inn som nytt styremedlem. For øvrig ingen endringer, og vi viser til egen oversikt over styret her på nettsiden.

Disse fire dagene mellom 07. og 10. september ble noen hyggelige dager for gode venner. Fredag var vi samlet hjemme hos Harald på Hvalstad i Asker. Vi hadde planlagt et grillparty, men temperatur og litt regn gjorde at vi tok stua og spisestua i bruk isteden. Pizza ble bestilt fra lokal leverandør, og sammen med fransk rødvin, godt brygg fra Aas i Drammen, og noen glass med skotsk whisky, ble det en trivelig kveld. Vi fikk referater fra Manchester Uniteds hjemmebane fra Helge, og innblikk i fransk, svensk og finsk travsport fra Odd Hugo, Rolv og Harald. De var spesielt imponert over det store travstevnet i Finland, da 55.000 tilskuere var ringside ved banen. Topp sportslig underholdning, ingen køer ved spillukene og alt ved banen var ryddig og tiltalende. Rosende omtale av travbanen i Finland fra gutta fra Bergen. Noe å lære og strekke seg mot for flere av banene i Norge ved storløpene sommerstid (spesielt Jarlsberg) og hva de presenterer for vårt hjemlige publikum! Søppel i hver krok og krik, mye unødvendig støy blant publikum og enda mer unødvendige køer ved spillelukene, som vi ser litt for ofte ved Jarlsberg, er ikke akkurat rekrutterende…….

Trav- og galoppsporten ble selvsagt gjennomanalysert i våre samtaler disse dagene. Vi er dypt bekymret for at antallet løpshester går drastisk ned, antallet løpsdager blir avkortet år for år, og premiebeløpene til trenere og hesteeiere har vært på et stagnert nivå i mer enn 10 år. Tragisk for norsk hestesport! Hovedgrunnen til en laber utvikling i norsk hestesport, er selvsagt fravær at enhver TBP-forståelse hos ledelsen i Norsk Rikstoto. I den senere tid har spilleselskapet hentet inn en del omsetning fra utenlandske spillere (svenske, danske og franske spillere). I og for seg er dette gledelig, men når spilleselskapet bruker ganske mange millioner på å markedsføre norske produkter opp mot utenlandske spillere, da blir nettobidraget begrenset. Med en mer attraktiv TBP ville også de utenlandske spillere søkt oftere til PC-spillet samtidig som spilleselskapet kunne redusere kostnader til lønn og markedsføring. Hvis man eksempelvis øker brutto omsetning med 1 million, og TBP er 65 %, da hjelper det lite å bruke kr 350.000,- i driftskostnader for å oppnå denne omsetning. Det skulle være enkel matematikk.

Flere av oss sendte noen varme tanker til Bjørn Håkonsen, tidligere redaktør av Spillernes Blad. Vi savner Bjørn, og vi savner SB, som flere sa. Håper han får orden på helsa, og at han kan nyte tilværelsen sammen med sin kone, Valerie.