Påskelinjer til ledelsen ved Klosterskogen, og trenerne Trond Andersen, Lutfi Kolgjini, Tom Erik Solberg, galopptrenerne Rune Haugen og Niels Petersen som satser i Dubai. Kaktus til Arnljot Heltberg på Bjerke og Harald Dørum i Hestesportens Hus.
Kanonene nærmer seg storformen. Support Justice, BBS Sugarlight, Yarrah Boko og Mc Dreamy er alle svært gode hester som vi gleder oss til å følge i 2014-sesongen!

Kritikkverdig V75-info fra Romme 20. april.

På Rikstoto-siden sto det at «I dag kan du være med å spille V75 til Sverige, innleveringsfrist kl 14.30». Jeg leverte en flatbong på kr 480,- med BBS Sugarlight som banker i første, og litt kreativt spill i løpene nedenfor. Så tok jeg meg en spasertur ut i det grønne…...

Da jeg kom hjem fra påsketuren, leste jeg på Rikstoto’s hjemmeside at det ble jackpot for både 7, 6 og 5 rett (!!??), og at det var omsatt for SEK 74.687.711,-. Men dette måtte være feil, tenkte jeg straks da jeg så vinnerrekken, som ikke var super-vanskelig. Jeg var sikkert ikke alene om å undre meg.

Jeg ringte så kundestøtte hos Rikstoto. Greit å få et svar, tenkte jeg. På nummer 81511222 fikk jeg i flere minutter kun høre søt musikk: «Wake me up so I can climb the mountain» hørte jeg flere ganger fra grand prix-melodien. Ja, ja, tenkte jeg etter noen minutter, uten svar. Hvis Rikstoto vil «climb the mountain», bli større i volum omsatt, da bør spilleselskapet i det minste svare på telefonen hvor de har den såkalte kundestøtte. God kundeservice må være punkt 1 ved alle salgsfremstøt.

Litt senere kom det opp en melding på nettsiden til Rikstoto. Tekniske problem, skrev man. Hvis du vil vite gevinstbeløpene, da må du gå inn på www.atg.se for å få frem disse…!? Bevares, tenkte jeg. Betyr dette at Norsk Rikstoto ikke klarer å få gevinstbeløpene fra Sverige til Norge, slik at de kan få lagt de ut på egen informasjonsside?

Selvsagt måtte jeg sjekke, da episoden vitnet om rot og atter rot. PÅ ATG-siden fikk jeg frem gevinstbeløpene i svenske kroner, og en tekst der det sto: «ATG.se – den mest levande spelopplevelsen på internett». Det må da være en sterk overdrivelse, tenkte jeg. Søndag 20. april syntes mye å være dødt. Helt dødt. Her var det ikke mye som var «levande»….?

1 time og 25 minutter etter at siste V75-løp var i mål på Romme, (kl 18.15 på min Rolex), da kom gevinstbeløpene opp på informasjonssiden hos Norsk Rikstoto. Så lang tid tok det å ordne dette manuelt.

Min siste refleksjon den 20. april ble: ATG og NR drukner i datakonsulenter og lønnskostnader. Selvsagt må spilleselskapene ha en viss beredskap i driftsavdelingen i påsken. Administrasjonen hos ATG kan jo ikke være helautomatisert. Alle kan jo ikke, som overbetalte konsulenter, være ute med seilbåt i den svenske skjærgården samtidig?

Episoden ble et nytt eksempel på at ATG og Norsk Rikstoto har en administrativ ryddejobb å gjøre hvis de vil «climb the mountain»……

Påsketulipaner til Klosterskogen.

Flotte løp fikk prege fredagen og lørdagen i påskeuken. Særlig fikk vi godfølelsen etter Habibs Minneløp og Klosterskogen Grand prix for varmblods.
Vi liker løp med en rask åpning, friske kusker som vil fremover i feltet etter 500 meter, og hester som har krefter tilbake når de har vært med på «noen rykk» tidligere i løpet. Da blir det severdig!

Lutfi Kolgjini er en trener og kusk etter vår smak. Han kom til Klosterskogen med to hester, Dante Boko (som vant) og Mosaique Face som ledet Grand Prix-løpet etter åpning på 1,09,5, men som måtte gi tapt i en jevn målpassering for Oasis Bi og Bjørn Goop. Den godeste Kolgjini er frittalende, og er ikke redd for å «snakke Roma midt i mot». Dyktige trenere innen sporten har mye å lære av ham!

Blomster også til daglig leder Torger Flatland ved Klosterskogen. Han er en av flere som gjør en god jobb ved banen!

Vi elsker kvalitativ tilvekst!

Det varmer et trav-hjerte når trenere, hvem det nå måtte være, får frem god hester. Ikke bare hester som vinner noen løp, men som vinner på eksepsjonelt gode tider, og som vinner mot sterk konkurranse. Det er slike individ som skaper samtaler mellom entusiaster, og som skaper god oppmerksomhet.

Tre av de individ vi vil trekke frem nå på vårparten, er:

Mc Steamy – en 6-årig vallak med kr 494.000,- på konto - og som har Ingvild Seljord Eriksen som trener og oppdretter. I sitt første løp for året på Bjerke 16. april ble det åpnet på 1,08,4 og vinnertiden i mål ble småpene 1,12,5.

Support Justice - er en 5-åring som står foran noen særdeles spennende år – særlig for Geir V Gundersen som trener og kusk. Support Justice er en fantastisk traver som er et rendyrket Gundersen-produkt. Geir Vegard er dessuten en høyt respektert yrkesutøver, redelig på alle måter, og Spillerforeningen synes det er ekstra morsomt å berømme nettopp en slik fagperson.

BBS Sugarlight – 5-årig vallak – er et forvandlingsobjekt av det helt sjeldne. 10. april hadde hesten 46 starter og kr 636.594,- på konto. Men dette kommer til å endre seg radikalt i 2014 og 2015! Fredrik Karlsen er blant de personer som svært få i trav-Norge kjenner til. Han er eier av BBS Sugarlight, og da skal vi nok alle sammen få lære mer om hva man holder på med i Fredrikstad, og som skaper slike enestående individ. I påsken snakkes det om deltakelse i Elitloppet og Oslo Grand Prix! Søndag 20. april startet hesten i V75 på Romme i Sverige. Det ble tet fra start til mål med Peter Untersteiner som kusk, og SEK 110.000,- til konto.

Vi er mange som vil følge Mc Steamy, Support Justice og BBS Sugarlight i 2014-sesongen!

Trond Andersen – en særdeles dyktig travtrener.

Like før påske kunne Trond Andersen ta imot Makarov og Viking Frecel på stallen. Begge er klassiske vinnere. Makarov vant Derby i 2010. Viking Frecel vant Kriteriet i 2011. Begge hestene har hatt noen utfordringer med beintøyet.

Nå blir det spennende å se om trollmannen fra Buskerud får orden på dem. Fra før han han hatt betydelig suksess med Yarrah Boko, Mr XF Royal og Thai Broadway, for å nevne noen. Dyktighet bør få oppmerksomhet og mer fokus i medier, sier vi i Spillerforeningen.

Vetorett.

«Det er for mange som har vetorett, og som bruker den», skrev oppdretter og journalist Per Erik Hagen i Trav- og Galopp-Nytt den 15. april.

Spillerforeningen skal ikke ved denne anledning skrive noe om de organisasjonsmessige utfordringer i travsporten. De er mange. Vi skal bare nøye oss med å si oss enige i at altfor mange temaer har en tendens til å bli drøvtygd…..!

Gi Tom Erik Solberg sjansene…..

Travkusk Tom Erik Solberg fikk spørsmål av TGN om han hadde ambisjoner om å bli landschampion. Tom Erik svarte: «Det har gått utrolig bra på lite oppsitt. Gi meg hestene, så utfordrer jeg Hop og Høitomt. Det er jeg ikke i tvil om».

Spillerforeningen liker friske uttalelser, at man har klare mål når man utviser dyktighet, og Tom Erik Solberg er en utøver innen sporten som vi liker godt.

Harald Dørum skapte diskusjon – igjen.

Før påske ble det satt fokus på «gratis RD» og forutsetningene for et slikt tilbud i markedet. Direktør Harald Dørum har punktert denne mulighet hver gang spørsmålet har kommet opp. Vi har ikke råd, sier NR-direktøren.

Vi skal ikke gjengi alle argumenter for og mot ved denne anledning. Men vi synes kommentaren på lederplass i TGN var illustrerende. Truls G Pedersen skriver: «Dørum er som en rutinert kokk. Han kan presentere mange varianter av samme råvare».

Vi minner om at mediekostnadene for Norsk Rikstoto har blåst opp de siste årene. I 2009 var de 50 millioner, og i 2013 var de kommet opp i 86 millioner!!? Det gir en vekst på 72 prosent over 4 år……

Når samtidig rekruttering av nye spillere og spiller-segmenter går dårlig, at antallet seere til sendingene er skremmende lav, da bør, i det minste, dette være et kvalifisert signal om dårlig anvendte millioner.

Spillerforeningen sier: Fjern det meste av kostnadene. Gi oss opptak av løp. La oss få løpene gratis i samlet reprise litt senere på kvelden. Gjøres dette, da blir kostnadene så lave at man kan legge ut disse informasjonene uten at kunden må betale.

Mye av det som da tas bort, er innhold som fenger lite – både blant nye og yngre spillere, og i kompetansemiljøer. Lotto-spillerne savner absolutt ingenting i sendingene. Det er bestemødre som ser på «Hotell Cæsar» og tilsvarende, og som husker dagen etter et spill at de hadde spilt en liten B75-bong for kr 192,-. Når de så sjekker om det ble gevinst, får de vite at de fikk 5 rett, at Rikstoto ikke hadde utbetaling for 5 rett, da dette er et millionbeløp som går til jokerpott og dyktige spillere i neste spilleomgang.

OL-åpning på Bjerke.

Noen har funnet ut at man kan ha en åpningsseremoni på Bjerkebanen ved åpning av vinter-OL i Oslo i 2022. Direktør Arnljot Heltberg er en av de som mener dette og som har uttalt et slikt initiativ til TGN.

Vi i Spillerforeningen sier ganske enkelt: Glem det! Ikke bruk tid på dette! Helt urealistisk!

Dubai World Cup.

Det lyser i gull, vakre damer og millioner når vi retter blikket mot Dubai. Dette er ei solid lekestue for sjeikene fra de arabiske landene, samt de mest etablerte hestemiljøer fra Hong Kong, Japan, England, Irland, USA og Syd-Afrika. Kanskje også noen av de beste galopphestene fra Frankrike.

I Dubai kan man eksempelvis se Gentildonna, en unik hest som på 15 starter har tjent 100 millioner til sine eiere…..

Men for resten av Europa blir dette tøft. Konkurransene i Dubai holder rett og slett for høy klasse til at norske hester har så mye å hente.

Tross dette, så berømmer vi norske trenere som stiller opp. Galopptrener Rune Haugen vant med Avon Pearl i vinter. Det ble lagt merke til! Positivt er det også at galopptrener Niels Petersen har tatt med flere hester til de varme breddegrader. Bare det å kvalifisere seg, og bli invitert, er en prestasjon i seg selv. På World Cup-dagen hadde Niels Petersen og eierne Hege og Atle Walgren hesten Beat Baby til start. Hun ble 5,5 lengder etter i mål, ble sist, men løpet har sikkert gitt gode minner og gode erfaringer for personene som sto bak den norske deltakeren.

Vi ser frem til fortsettelsen i Dubai. Spillerforeningen drømmer om en norskeiet hest som hevder seg når de store trofeene skal deles ut. Det skulle vært noe det. Det vil i hvert fall gi førstesideoppslag flere ganger i flere av landets viktigste aviser, og kanskje også oppslag hos noen TV-kanaler, som ikke akkurat overanstrenger seg for å sende medarbeider med kamera til trav- og galoppbanene i Norge.