Oslo Grand Prix for 2015 ble en stor begivenhet for alle norske traventusiaster. Det var ikke bare jublende personer fra Fredrikstad som fikk en tåre i øyekroken.
Vinner av løpet ble BBS Sugarlight med kusk Peter Untersteiner og trener Fredrik Solberg. 5-årige Papagayo E med Vidar Hop ble nr 3, og Support Justice med sympatiske Geir Vegard Gundersen ble nr 5. Spillerforeningen gratulerer med full hals! 

BBS Sugarlight er et forvandlingsobjekt. En eventyrhistorie. En suksess som vi knapt finner andre eksempler av i en ærerik norsk travhistorie. I 2015 har hesten fra Fredrikstad vunnet kroner 3.315.360,-. Totalt har BBS Sugarlight 5,4 millioner på konto. Da skjønner vi at formkurven har vært sterkt stigende det siste halve året!

Etter OGP-løpet ble nasjonalsangen avspilt på Bjerke. Ja, vi elsker. Det er bare å si: Ja, vi elsker slike løp. Ja, vi elsker hestesporten og miljøene rundt våre kjære venner i løpsbanen!

Lome Brage & Lannem Silje.

Lome Brage er startrask og en meget god sprinter. Lannem Silje fra Dovre er et unikum av en kaldblodshest. Hesten har tjent 5.742.682,- millioner kroner, hesten er ei hoppe, og hesten er kun 5 ½ år. Helt utrolig! Lannem Silje har et steg som vi knapt har sett maken til.

Løpet ble spennende. Lome Brage tok tet fra spor 1, som ventet. Etter hvert kom Lannem Silje opp i dødens for velkjørende Tor Wollebæk. De to utfordret hverandre resten av løpet. 100 meter før mål var det jevnt. På de siste metrene inn mot mål kunne Lome Brage vinne med en halv lengde. Kanskje var det fordelen for Lome Brage, som fikk førstespor hele veien, som ble utslagsgivende? Sluttiden 19,6 var banerekord og ny rekord for Lome Brage. Dette ble et løp for historiebøkene.

Vi la også merke til Ulsrud Tea og Svein Ove Wassberg. Hesten spurtet meget godt, tross høy hastighet i løpet, og ble nr 3. Hun blir farlig i hoppeløpene fremover.

Fransk styrke.

Fransk blod er kvalitet. Franske hester viser styrke. Det så vi igjen i V75-1 med Billie de Montfort og kusk Eric Raffin. Denne hesten har kr 8.031.876,- på konto, hesten er ei hoppe, og hesten er kun 4 ½ år. Helt utrolig!

Svenskene ble imponert over hesten på Solvalla-dagen. Vi ble ikke mindre imponert på vår nasjonaldag.

Erik Raffin viste også frem en glimrende Valdenburg i monteløpet. Hesten viste styrke, og vant meget lett.

Gode danske prestasjoner.

Litt for ofte hører vi i Norge at «dansk hestesport ligger nede». «De sliter økonomisk». Det er nok riktig når vi summerer opp spillet i Danmark, og når vi samtidig gjør et skjevt blikk på spillets TBP-forutsetninger. Da blir resultatene lett som de blir. Slik har det vært i flere år. Da skaper man lett noen «trav-flyktninger» fra vårt kjære naboland.

Nettopp derfor er det dobbelt hyggelig når dyktige danske trenere etablerer seg i Norge. Like hyggelig er det når danske hester besøker oss, gjerne på OGP-dagen, og «røver» med seg noen gode premiesummer. Dyktighet hos danske trenere skal betale seg.

Magiccarpetride, som eies i Danmark, men som ble kjørt denne gang av Erik Adielsson, var sterk og uforskammet god. Fra dødens i løp 2 tok hingsten lett ned lederhesten Ravenna med dyktige Bjørn Goop. Slike prestasjoner blir godt likt blant det spillende publikum.

Spillet denne weekend.

OGP-løpene ble uten de helt store overraskelsene. For kompetansespillere var dette som ventet. Et enkelt ringsystem og et par bankere ville vært heldekk. Flere fikk nok også en grei uttelling på samlebongene på søndagen.

Omsetningen for V75 på lørdag ble 14,4 millioner, mens den ble 33,9 millioner da det ble invitert til spill fra flere europeiske land på søndag. Lørdag ble det kassautbetaling i V75 med 16,9 millioner (ekstrapenger i potten), mens på søndag måtte de med 7 rett nøye seg med kun kr 527,-. Spillere gjør klokt i å tenke selektivt når man gjør sine innsatser.